De geheimen van ontspannen bewegen.

De stressreactie in ons lichaam activeert vanzelf in een levensbedreigende situatie en veroorzaakt een energieboost in lichaam en geest. Door overgeërfde trauma’s, gewoontes en overtuigingen houdt het mensdom deze reactie al eeuwen in stand en is ze verweven in onze maatschappij. We vinden het normaal om problemen te bestrijden, te onderdrukken of ervan te vluchten. Echter, te lang overleven in deze reactie leidt onvermijdelijk tot klachten en ziektes die we te lijf gaan vanuit dezelfde stressreactie. Deze cirkel kunnen we onmogelijk doorbreken. We zijn vergeten dat tegelijk de relaxatiereactie op zijn minst voor een deel actief is. Door te kiezen onze aandacht daarop te houden, worden we een subtiele energie gewaar, zien het grotere plaatje en vinden we oplossingen.

Het is tijd dat we stoppen met de stressreactie te activeren en op een natuurlijke manier terugkeren naar ons vergeten, vertrouwde Zijn. We zijn een wondermooi, energetisch hologram, waar ons lichaam inzit, met alle informatie om optimaal te verteren, helen en leven.

Het Nieuwe Bewegen beschrijft unieke, geheime richtlijnen om ontspanning te ontdekken en te laten evolueren tot meditatie en interne, verscholen richtlijnen voor onze houdingen en bewegingen die zich tonen als je trouw blijft aan de richtlijnen van ontspanning. Kiezen we om verder in de stressreactie te leven? Of ontdekken we opnieuw onze ware kracht en wijsheid? Met passieve oefeningen ontdekken we terug in wie we werkelijk zijn en worden we ons optimale Zelf gewaar en met heel toegankelijke actieve oefeningen blijven we er trouw aan en tonen ons Zelf.

Yves Verbeeck (°1966) is een kinesitherapeut met specialisaties in relaxatie- en oosterse manuele therapie. Hij heeft meer dan dertig jaar ervaring in chi kung en tai chi, waarbij hij persoonlijke correcties kreeg van twee meesters. Door zijn doorzetting ontdekte hij wat ontspanning werkelijk is en hoe je vanuit ontspanning leeft. Hij ontwikkelde Het Nieuwe Bewegen, een uniek oefensysteem gebaseerd op zijn kennis en ervaring. Hij begeleidt mensen in (groeps)praktijken, o.a. in Krabbendijke, Zeeland, met hands-on behandelingen en workshops, en inspireert met voordrachten en boeken.

Meer info:
www.yvesverbeeck.com,
yves@yvesverbeeck.com
tel: 0032 475 725 485
YouTube: @HetNieuweBewegen