Dag lieve mensen, ik ben Magdalena — hoewel sommigen me ook Sigrid noemen — Troch, gepassioneerd kleuterjuf en de laatste jaren ook actief als mindfulness juf. Daarnaast ben ik samen met mijn partner Rudy Van Damme, uitgever van het opvoedkundig magazine ‘PureChild‘ Ik ben geboren in Stekene en woon hier opnieuw sinds 2012.

Door mijn zoektocht naar de diepere betekenis van het leven en het nagaan waarom bepaalde patronen zich bleven herhalen, ontdekte ik langzaam opnieuw mijn ware zelf en kwam ik door mijn eigen ervaringen tot de vaststelling dat wat je in de eerste zeven levensjaren meemaakt, invloed heeft op de rest van je leven. Als opvoeder is je taak dus reuze belangrijk!

Elk nieuw schooljaar zag ik de problemen bij de kinderen op school toenemen en voelde intuïtief aan: ‘Hier is iets aan de hand… wat zien wij niet? Waarom zijn deze kinderen zo verschillend dan 40 jaar geleden, toen ik startte … ?’

Toen kreeg ik de kans om er een jaar tussenuit te kunnen gaan en belandde ik op Hawaii. Daar mocht ik drie maanden lang de vreugde mogen ervaren van het zwemmen bij wilde dolfijnen en gingen mijn ogen pas echt open! Eigenlijk was er niet echt iets mis met de kinderen maar met ons als volwassenen. Onze manier van leven: stress, presteren, ongezonde voeding, achter schermen leven, de natuur vervuilen en vernietigen, elkaar voortdurend veroordelen, geen verantwoordelijkheid durven nemen, niet met je eigen rugzak aan de slag durven gaan, geen mededogen en liefde kennen ….

Toen ik terugkwam wou ik absoluut iets doen voor de kinderen, dus stortte ik me eerst op de voeding en schreef mijn boek ‘Gezond Groeien’. Zo ontmoette ik coaches die op een nieuwe manier met kinderen en ouders werkten, vanuit een heel andere visie en met veel positieve resultaten. ‘Waarom weten zo weinig scholen en ouders iets over deze alternatieve coachbegeleidingen?‘, vroeg ik me af.

Toen ik 50 werd, ontmoette ik Rudy. Hij opperde het idee om een baanbrekend magazine te starten waarin we een integrale brede visie op opvoeding zouden brengen. Coaches kunnen er hun wijsheid in delen, die je niet vindt in de gewone media naast leuke dingen, zoals meditaties, mindfulness oefeningen, yoga, creativiteit, verhalen, boeken … Kortom een magazine dat je niet wil missen, waar ouders, leerkrachten en kindbegeleiders die zoekende zijn, terecht kunnen… ‘PureChild’ was geboren.

De boodschappen die kinderen in ons leven brengen, kunnen eindelijk goed begrepen worden, zodat hun eerste zeven levensjaren  — als het kan  — zo goed mogelijk mogen verlopen.

Onze betrachting is alvast: “Samen, ouder, leerkracht, begeleider en kind, mogen groeien tot de beste versie van onszelf.”

Wij ontmoeten jullie graag op het prachtig Magical Zen Festival te Stekene!

Meer info: www.purechild.be