Bernadette: 

Dankzij mijn expatleven ben ik een echte kameleon die zich gemakkelijk aanpast aan uiteenlopende en soms extreme situaties, andere culturen, en nieuwe mensen. Ook al ben ik een groot introvert, ik kan ook genieten van groepen en connecties. Ik ben een moeder van twee (dochter 27, zoon 32). Zij houden mij geaard.

Tot 2019 woonde ik in Shanghai, China, waar ik als vrijwilliger werkte voor Lifeline, een crisislijn vergelijkbaar met 1813 in België. Deze ervaring deed me beseffen hoe belangrijk het is om echt gehoord te worden. Dit motiveerde me om in 2019 een coachopleiding te volgen in België. Hoewel mijn plan was om terug te keren naar Shanghai als coach voor expats, dwong de pandemie me om in België te blijven en mijn eigen praktijk te starten.

Ik werk nu vooral met perfectionisme en loopbaanbegeleiding, waarbij ik negatieve denkpatronen omzet in positieve benaderingen en waarbij mildheid  voor zichzelf steeds in acht wordt genomen. Zelfkennis en zelfliefde zijn cruciaal voor eerlijke verbindingen met anderen.

Naast coaching haal ik veel energie en rust uit schilderen. Kunst is mijn uitlaatklep en een essentieel deel van wie ik ben.

 

Workshop: Who Are You When Nobody Is Watching?

Welkom bij mijn workshop waar we diep ingaan op de impact van perfectionisme, ook bekend als het  Imposter syndroom. We beginnen onze reis samen door even terug te kijken naar wie we waren als peuter, kind of student. Hoe nestelt perfectionisme zich ongemerkt in ons leven? Wat doet dit dan met ons? Onbewust heeft het onze eigenheid aangetast en ons een “pseudo-ik” gegeven.

Perfectionisme is een sluipend fenomeen. Het begint onopvallend en groeit gestaag, vaak zonder dat we het merken. Het wordt een stille, maar krachtige kracht die ons dwingt altijd te streven naar meer, beter, perfectie. Het reikt echter verder dan dat. Perfectionisme maakt het moeilijk om keuzes te maken, zorgt voor uitstelgedrag en geeft ons het gevoel dat iets nooit af of goed genoeg is. Dat perfectionisme kan verlammend werken.

Tijdens deze workshop zullen we deze kracht onder de loep nemen. Wat is perfectionisme eigenlijk?

We zullen ook de parallellen trekken met narcisme. Net zoals we leren omgaan met narcisten in ons leven, moeten we ook leren omgaan met ons eigen perfectionisme. Toch blijven we vaak vastzitten in dezelfde patronen. Wat maakt dat we steeds terug in dezelfde moeilijke situaties belanden? De constante twijfel aan onszelf blijft knagen: nooit mooi genoeg, slim genoeg, goed genoeg vergeleken met anderen. Het patroon herhaalt zich keer op keer.

Maar wat drijft dit gedrag? We gaan het hebben over perfectionisme, co-dependency, en de angsten die ons gevangen houden in dit patroon. Het is niet alleen voorbehouden aan mensen in moeilijke relaties, zowel privé als op het werk. Ook studenten en alleenstaanden kunnen hier veel last van hebben. Perfectionisme ligt vaak aan de basis van stress en burn-out.

Gelukkig kan het ook anders. Net zoals je kunt leren autorijden of een nieuwe taal kunt leren, kan ons brein getraind worden om anders te denken, te voelen en te handelen. Tijdens deze workshop leg ik uit wat je nodig hebt om die verandering in te zetten. Ik deel praktijkvoorbeelden en betrek de aanwezigen actief bij eenvoudige oefeningen. Samen zullen we ontdekken dat er ruimte is voor positieve groei.

We staan stil bij de gereedschappen die we onbewust bij ons dragen en leren hoe we deze bewust en positief kunnen inzetten. Dit alles met het doel om een leven te leiden waarin perfectionisme niet langer de overhand heeft, maar ons helpt om op een gezonde manier te streven naar verbetering.

Sluit je aan en ontdek hoe je perfectionisme kunt omarmen en transformeren tot een kracht die je helpt groeien en bloeien.

Meer info:

Instagram: coachwithchange

Website: www.beyourchange.be

Email: bernadette@beyourchange.be