Benny Bettane

Sinds de begindagen, in de wereld van de handpan, ben ik gepassioneerd door dit instrument. Met mijn deelname aan het festival wil ik dan ook graag mijn passie en kennis over dit instrument met iedereen die er nieuwsgierig naar is delen. Op het festival wil ik je het instrument laten ontdekken door een eerste touch handpan workshop te geven. Verder geef ik een concert en kun je me alles vragen op mijn stand.

Benny Bettane, afkomstig uit Australië en woont momenteel in Antwerpen. Hij is een internationaal gerenommeerde handpanspeler, multi-instrumentalist, componist en Handpan Professor. Als pionier op het gebied van Handpan-compositie en -uitvoering heeft Benny ook met groot succes een unieke en effectieve methode ontwikkeld om Handpan te onderwijzen.

De afgelopen 9 jaar heeft hij opgetreden en lesgegeven in heel Europa, Rusland, Azië, Afrika en Noord-Amerika. Hij verkent de creatieve grenzen van zijn instrumentspel met muzikanten in meerdere stijlen, waaronder wereldmuziek, jazz, funk, elektronische muziek en rap, waardoor nieuwe interessante samenwerkingen ontstaan. Aan de spirituele kant gebruikt Benny de kracht van de handpan voor genezing door middel van geluidssessies. Zijn magie heeft de hele wereld rondgereisd en verschillende yogi’s en spirituele beroemdheden aangetrokken zoals Guruji sri sri Ravi Schankar en Bhakti Yoga educator Saul David Raye.

Altijd al van het geluid van een handpan gehouden? Benieuwd hoe je moet spelen, je afvragend hoe je een geluid kunt produceren? Bennie geeft op het Magical Zen Festival een exclusieve workshop. Meer dan alleen een workshop, dit is een unieke ervaring! Een workshop om te spelen, te leren, te genieten, te luisteren, te dansen, te lachen, te delen, lief te hebben… of gewoon om te zijn!

Je leert in de workshop de lay-out van handpan, touch basistechnieken, arpeggio’s, ritme en groove. Tips en trucs voor exploratie-/improvisatietools, structuren, melodie-/akkoordconstructie en compositiestructuur. Klinkt uitdagend, maar voor deze workshop is geen eerdere ervaring noodzakelijk.

Om te kunnen deelnemen aan zijn workshop dien je vooraf een ticket te bestellen.

Benny zal op het festival ook een collectie handpans verkopen. Je vind hem en zijn artikelen op zijn eigen stand.

meer info
IG: @bennybettane_music
FB: www.facebook.com/bennybettab

Youtube, Spotify and other streaming services – search Benny Bettane